Je bent op je best, als je wordt wie je bent.
Unieke verhalen
“Grote”
He Simone!   Met Luna gaat het goed. Ze is het afgelopen jaar in alle opzichten enorm gegroeid. De uurtjes met jou hebben haar zekerheid en gevoel voor eigenwaarde een blijvende positieve boost gegeven. Op school is ze een heel stuk steviger geworden en met hockey speelt ze in het selectieteam waar ze natuurlijk apetrots op is en dat maakt weer dat ze steeds beter gaat spelen. Zo gaat het ook met rekenen. Dit schooljaar heeft ze een nieuw boek dat werkt met sterren(niveaus). 1,2 en 3 ster. Uiteraard is ze het schooljaar als 1 ster begonnen. Dat vond ze maar niks, zo'n stempel. Ik heb toen met haar afgesproken thuis veel te gaan oefenen (uitgelegd dat het net is als trainen voor hockey) en samen de 2 en 3 ster opdrachten te maken om zo te proberen aan het einde van het schooljaar 2 ster te zijn. Dat vond ze wel een uitdaging en ze is nu zelfs al 3x als 3 ster uit de eindtoets van een blok gekomen! Daar groeit ze enorm van.   Wat fijn voor je dat je nu echt aan de slag kan gaan. Toen ik Luna van je bericht vertelde en dat je nu echt zelf een praktijk krijgt wilde ze eigenlijk wel meteen weer naar je toe! Uiteraard zal ik daar waar ik kan over je vertellen. Deden we al, maar nu zullen we ook de brief gaan laten circuleren en je website.   Wij weten je in ieder geval te vinden! Heel veel succes de komende tijd. Hartelijke groeten, Luna, Mimmo en Astrid
Een vader vertelt over zijn ervaringen met Simone Simone heeft met mijn twee zoons een traject van gesprekken en coaching doorlopen. Ik kies deze woorden omdat dit de ervaring is van mij oudste zoon. Hij is een hele energieke en enthousiaste jongen en tevens een jonge leerling in zijn groep. Hij kwam op een gegeven moment in een situatie terecht waarin hij met zijn enthousiasme, energie en speelse-kinderlijke taal, niet meer mee kon komen met de groep. Als gevolg hiervan raakte hij ‘alleen’, 'niet herkend’ en uiteraard onzeker en regelmatig boos, gefrustreerd. Dien ten gevolge ging zijn plezier voor school hard achteruit, schoolprestaties terug, vrolijkheid en ….. verzin de rest maar. Simone is na een kennismakingsgesprek met ons, vragende/zoekende naar onze verwachtingen en ervaringen, met hem gestart. In een aantal sessie van ongeveer 12 ontmoetingen heeft zij Hein geleerd te zien en te herkennen wie hij is en wat hij voelt. Waarom en hoe hij reageert op en in situaties en wat dat voor hem betekent. Door deze inzichten en meerdere hele leuke spel-/gesprekmomenten samen, heeft hij herkend en gevoeld dat het goed is, dat hij zo mag zijn, en dat hij kan kiezen hoe hij wil reageren. Mijn vrouw en ik hebben onze oudste zoon zien veranderen, en ik bedoel hiermee veranderen. Hij is met meer vertrouwen, meer gevoel voor al die uitdagende situaties en met herwonnen vertrouwen op pad gegaan. Een ongelooflijk mooie ervaring en les voor nu en de toekomst waar wij regelmatig opnieuw van kunnen genieten (of even achter onze oren krabbelen) wanneer hij ons uitlegt dat het 'zus en zo zit' en hij even de ruimte nodig heeft. Wijze woorden voor en jong mensje. Simone heeft ook mij en mijn vrouw helpen inzien dat wij met zorg en geduld naar onze jongens moeten blijven kijken. Onze eigen verwachtingen - en gejaagde ritme - maken het soms extra moeilijk voor hem om aan die verwachtingen te voldoen. Kind zijn is zo ongelooflijk mooi, en gaat wellicht te snel voorbij als je te hard duwt en trekt als ouder. Met veel dank en waardering kijken wij terug naar deze periode, fantastisch om te zien wat Simone daarin met Hein bereikt heeft.
Een moeder vertelt over haar ervaringen met Simone “Simone heeft mijn dochter op een prettige manier erg geholpen met het verstevigen van haar zelfvertrouwen. Mijn dochter kan zichtbaar beter omgaan met haar emoties. De boze (onmacht) buien die ze vaak had, zijn zo goed als verdwenen. Het is duidelijk dat Simone heel goed met kinderen om kan gaan, ze begrijpt ze erg goed! Mijn dochter ging heel graag naar haar toe. Daarnaast heeft Simone mij en mijn man ook bruikbare tips gegeven hoe we mijn dochter kunnen helpen. Kortom, ik ben zeer tevreden over de samenwerking met Uniek!”.